diumenge, 21 d’octubre del 2012

Vídeo: "Competències digitals dels professors" de Jordi Adell

Tal i com podem veure a la conferència, l’autor Jordi Adell posa de manifest la importància de la competència digital en el professorat per tal de formar als seus alumnes en l’aprenentatge i ús de les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).
 
 En ella, l’autor parla d’una investigació anomenada ACOT que consistia en submergir a les escoles amb les tecnologies per tal d’avaluar quines eren les fases que seguien els educadors en la integració de les tecnologies en la pràctica docent, i es van concretar les següents: fase d’accés, d’adopció, d’adaptació, d’apropiació i d’innovació.

Personalment, estic totalment d’acord amb l’autor en que tota novetat, com és en aquest cas l’ús de nous aparells tecnològics en la pràctica docent, suposa un seguit de fases d’adapació-acomodació per tal de conèixer l’eina, el seu ús, funcionalitat i avantatges respecte de les formes tradicionals, perquè només d’aquesta forma s’incorporen els vertaders canvis. Si bé és cert, que tota novetat comporta riscos i pors que s’han de superar. Segons el meu parer, no hem de mostrar-nos reticents cap a noves formes d’ensenyament, ja que podem privar-nos d’eines i aparells que ens ajudin en gran mesura en la nostra tasca docent.

D’altra banda, un aspecte que m’ha cridat especialment l’atenció de la conferència fa referència a la importància de la innovació. Com podem ser realment innovadors? D’on sorgeix la innovació? Personalment, crec que la innovació és un aspecte realment afavoridor de nous aprenentatges i que suposa una vertadera tasca de creativitat i reflexió. Per tant, la innovació sorgeix d’una necessitat que es porta a terme de forma que ningú altre ho havia fet abans, combinant una necessitat emergent amb noves formes de portar-les a terme tal i com podem veure en el exemple donat al vídeo sobre l’ús del Google Earth.

Aquí teniu la conferència de Jordi Adell titulat: "Competències digitals del professors".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada