dijous, 20 de desembre del 2012

Sistemes de control parentalEn aquesta entrada, m’agradaria parlar sobre alguns sistemes de seguretat per a l’accés als ordinadors i especialment a Internet dissenyat per a famílies amb infants menors d’edat.

Per una banda, a través de la creació d’usuaris restringits amb clau i contrasenya per tal de diferenciar entre l’usuari destinat per l’infant i el destinat per als adults, podem limitar l’accés del menor a dades o informacions que no hagin d’estar al seu abast. És tan fàcil com seguir les següents passes: fer click a l’inici, després anem a panell de control, a continuació seguretat, control parental i per últim creem un nou conte d’usuari. Per més informació fer click aquí.

D’altra banda, hi ha programes de seguretat dissenyats amb l’objectiu de controlar l’ús que en fan d’Internet els més petis. Aquests,  consisteixen en una aplicació que els pares poden descarrerar i la qual els permet tenir un control total sobre les pàgines web a les que poden tenir accés els seus fills com també visualitzar mitjançant un registre de l’historial tot allò que han consultat o visitat.

Per tant, gràcies a mecanismes com aquests, les famílies poden estar més tranquil·les en deixar als seus fills menors d’edat davant la pantalla de l’ordinador amb plena confiança de que no tindran accés a certes pàgines web amb contingut obscè ni a la publicitat que els intentarà vendre qualsevol producte, entre d’altres. No obstant això, cal mencionar la importància que les famílies juntament amb els seus fills eduquin als menors en l’ús responsable de les TIC per tal que a poc a poc vagin adquirint les estratègies de recerca d’informació adequada.      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada