dijous, 13 de desembre del 2012

Setmana 12: Què m'agradaria trobar a la meva escola?Aquesta setmana, a les sessions d’aula ens hem plantejat una qüestió que ens ha dut novament a reflexionar. En aquesta ocasió, se’ns planteja què ens agradaria trobar a nosaltres com a futurs professionals de l’educació a l’escola on anéssim a treballar envers les TIC, i que ens serviria com a font motivadora per integrar-les en la nostra pràctica com a recurs didàctic per treballar amb els infants.

Personalment, m’agradaria que el centre on treballés fos una escola en la que hi hagués una vertadera implicació en el ús de les Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació com a recurs didàctic a les aules. Estic plenament convençuda de les avantatges i possibilitats que aquestes ofereixen al desenvolupament de l’infant i per això crec que ja no podem concebre una escola al marge d’aquestes que, a més a més, suposen la realitat de la societat actual. Els infants, com va designar l’autor Mark Prensky, son Natius digital que han nascuts amb les noves tecnologies i que formen part del seu menester diari amb la qual cosa, l’escola ha d’adaptar-se i emprar-les en el seu benefici.

També m’agradaria que l’equip docent estigués plenament convençut d’aquesta necessitat emergent i que com a grup treballéssim de manera col·laborativa i compromesa en l’ús d’aquestes a les aules. D’aquesta forma, no ens veuríem tots sols en la iniciativa d’aquest projecte sinó que seria quelcom compartit.

Per últim destacar que seria de bon grat que aquesta feina afegida tingués algun tipus de reconeixement o mèrits ja siguin de tipus salarial o professionals, ja que això motivaria molt més als docent en saber que la seva feina està reconeguda per la comunitat.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada