dijous, 17 de gener del 2013

Setmana 15: Què podem fer amb la pissarra digital?Les Pissarres Digitals Interactives (PDI), són uns aparells electrònics connectats a un videoprojector que mostra la senyal d’un ordinador sobre una superfície llisa i rígida sensible al tacte, la qual cosa ofereix una gran interactivitat entre l’individu i la pantalla. A través d’aquesta, es pot controlar l’ordinador, fer anotacions manuscrites sobre qualsevol imatge projectada, així com guardar-les, imprimir-les, enviar-les per e-mail i exportar-les a diversos formats.

L’ús de les pissarres digitals com a recurs educatiu a les aules fomenta la participació del l’alumnat, ja que proporcionen un entorn en el qual és fàcil compartir continguts i interactuar amb ells. A més a més, permeten captar l’atenció i motivació dels infant, i disposem de tot un ventall de recursos que ens permeten adaptar-nos als diferents estils d’aprenentatge i diversitat de l’aula, ja que per exemple podem modificar la grandària de les fonts emprades, o bé ampliar el tipus d’activitats que portem a l’aula. 

Algunes de les propostes que podem fer amb els infants amb les PDI són les següents: 
- Podem inventar un conte amb els infants creant diferents pàgines amb un dibuix en cadascuna.
- Poden escriure el seu nom o les inicials.
- Guardar, imprimir, penjar en bloc, mostrar als pares, etc.  

Per últim, m’agradaria deixar constància de dues pàgines web molt interessats i un article de l'autor Pere Marquès, que he trobat a la xarxa, cercant informació sobre les Pissarres digitals:

- La pizarra digital en Educación Infantil: es tracta d'una revista digital de los CEP de Gran Canàries i Fuerteventura, en el que una mestra d'Educació Infantil narra l'experiència duta a terme per un col·lectiu de centres que estan possant en marxa un projecte amb pissarres digitals. 

Actividades para pizarra digital: es tracta d'una pàgina web "contacta con pupi" amb moltes activitats  lúdiques i didàctiques dirigides a infants de diferents edats. Aquest enllaç en concret, mostra un seguit d'activitats que podem fer amb la pissarra digital. 

- Pissarra digital, Pere Marquès. Grupo edebé. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada